Du bør gi dette i gave til din fotballglade venn

Mange nettbutikker tilbyr for tiden mange forskjellige alternativer for levering. Det vanligste er umiddelbar levering til en pakkebutikk, fordi du da har full fleksibilitet til å hente produktene når det passer deg best. Leveringsformen er tross alt stort sett enkel, og også typisk den rimeligste leveringsmodellen.

Du kan også tenke på å få pakken levert til din private bolig eller til adressen der du jobber. Dette viser seg noen ganger å være litt mer kostbart, men også virkelig gjennomførbart. Den billigste leveringsmåten vil imidlertid alltid vise seg å være å hente varene selv, men den muligheten avhenger av om du bor i kort avstand fra e-butikkens adresse.

En rekke nettselskaper lover levering neste virkedag for de fleste varenumre, men som tross alt antar at transaksjonen vil bli lagret før et spesifisert tidspunkt, slik at de har utsikter til å kunne få varene pakket før de logistikkansatte slipper fri.

Mange internettbedrifter tilbyr frakt gratis, men noen ganger under forutsetning av at du handler for et bestemt beløp. Som et alternativ bør du ta det billigste alternativet for frakt, som – enten du bor i nærheten av Helsingør, Frederikshavn eller Sorø – ville være å få dem til å kjøre produktene dine til et innsamlingssted.

Ulike ulike former for frakt

Det har vist seg å være veldig praktisk for vanlige folk å sammenligne priser i flere e-butikker og derfor har flere nettselskaper sett seg nødt til å redusere betydelig salgsprisene på en rekke av deres varer – for babyer og barn, så vel som for menn og kvinner – og noen ganger til og med garantere gratis frakt.

Det kan imidlertid være en fordel å sjekke enkelte nettbutikker for rabatter før du handler, slik at du er godt informert for å få den skarpeste prisen.

Uansett hva, må du være klar over at dersom en netthandler tilbyr de beste testvarene til salgs for en utsalgspris som kan virke ufattelig gunstig, er dette ofte et tegn på en uærlig nettbutikk. Heldigvis er kortbetaling inkludert av en enhet, som dekker deg som kjøper mot svindel med nettbutikker.

Generelt anbefaler vi kortkjøp eller MobilePay. Alternativt bør du bruke en avbetalingsløsning fra f.eks. ViaBill, hvis du har som mål å betale beløpet over flere uker.

Før noen gjør forretninger i en nettbedrift, må de faktisk dechiffrere vilkårene, men det er stort sett ikke superinteressant.

Et alternativ kan være å se nærmere på om internettselskapet er e-merket, for det har lenge vært en forsikring om at e-handel holder seg til de offisielle danske reglene, i tillegg til å sjekke butikken nå og da av spesialister som har kompetanse innenfor regelverket på feltet. I tillegg gir det deg mulighet til support dersom du blir utsatt for problemer med kjøpet.

Videre er det bra at du tar hensyn til de mest sentrale vedtektene som gjelder i forbindelse med bestillingen, for eksempel hvilken byttepolicy nettbutikken bruker. I den forbindelse er det virkelig aktuelt at du fortsatt beholder e-postkvitteringen, slik at du kan bevise bestillingen din i fremtiden, uansett om du er ute etter varer til gutt eller jente.

Ekstremt uproblematisk for nettbrukere å søke etter priser

Trustpilot gir ganske gode muligheter til å sjekke vurderingene til en rekke andre kjøpere og vi foreslår derfor at du går gjennom nettbutikkens vurderinger før du butikk.

Facebook tilbyr på samme måte noen tiltalende snarveier for å få en ide om nettbutikkens kundetilfredshet. I tillegg ser vi mange internetttilbud hvor man kan gi en kritikk av bedriftens service, som også må brukes til å veie opp tidligere kunders erfaringer.

Nettstedet vårt er finansiert av annonser. Vi hjelper en rekke nettbutikker i form av markedsføring av butikkenes produkter, og oppnår kompensasjon i den grad en bruker fra vår side foretar en bestilling.

Data om produkter og nettbutikker støttes jevnlig, men vi kan ikke garantere mot rettelser som kan ha blitt gjort siden vi sist oppdaterte informasjonen på nettsiden.